Käyttöehdot ja tietosuojaseloste

Sivuston tietosuojasta vastaa tuotantoyhtiö Lability Oy.

Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, kuinka Lability Oy rekisterin pitäjänä kerää ja käsittelee verkkosivuiltaan keräämiään tietoja. Rekisterin pitäjänä Lability Oy sitoutuu noudattamaan henkilötietolakia (523/99)10§ ja EU:n tietosuoja-asetusta (EU) 2016/679, the General Data Protection Regulation (GDPR).

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt tämän tietosuojakäytännön.

Mitä on henkilötieto?

Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön, liittyviä tietoja; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

Mitä tietoja kerätään?

Jos lähetät verkkosivujemme kautta lomakkeen tai ilmoittaudut tapahtumiimme, täytät työhakemuksen tai tilauslomakkeen, saatamme pyytää sinulta myös henkilötietojasi.

Lisäksi keräämme kävijöistä evästeiden avulla anonyymisti verkkosivujen käyttöön ja käyttökokemukseen liittyviä tietoja, kuten IP-osoitteesi, tietoja selaimesi ja käyttöjärjestelmäsi asetuksista ja sivujen käyttötavoista. Tietoja käytetään analysointiin, sivuston mukauttamiseksi ja kehittämiseksi sekä verkkomarkkinoinnin kohdentamiseksi. Jos et halua, että tietokoneellesi tallennetaan evästeitä, voit estää evästeiden käytön selaimestasi ja/tai poistaa selaimesi tallentamat evästetiedot selaimen asetuksista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että joidenkin verkkosivustomme palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa sivuston toiminnallisuuteen.  Jos olet selaimessasi sallinut evästeet, voidaan evästetieto yhdistää verkkosivuillamme syöttämiisi henkilötietoihin mukautetun sisällön toimittamiseksi. 

Sivustollamme on käytössä myös kolmannen osapuolen markkinointi- ja mainonta- chat- ja analytiikkajärjestelmiä, kuten Eloqua, N.RICH, Google Analytics, LinkedIn, ImBox. Näiden järjestelmien evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää Lability Oy:n tuottaman kohdennetun mainonnan ja markkinointiviestinnän tuottamiseen, sivuston käytettävyyden parantamiseen sekä kävijätiedon analysoimiseen. Sivustomme tietojen kerääminen ja käsitteleminen näiden kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta on tämän sivuston tietosuojakäytännön mukaista. Lisäksi sivustolla voidaan käyttää yhteistyökumppaneidemme kolmannen osapuolen evästeitä hyödyntäviä järjestelmiä mainonnan kohdentamiseksi.

Lability käyttää sivustollaan evästeitä. Tällä sivulla kerromme, kuinka Lability Oy käyttää ja käsittelee verkkosivuilla kävijöistään keräämiään tietoja.

Kun käytät verkkosivustoamme, sivusto saattaa sijoittaa evästeitä tietokoneellesi. Tietoja kerätään ja käytetään analysointiin, sivuston mukauttamiseksi ja kehittämiseksi sekä verkkomarkkinoinnin kohdentamiseksi. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden asettamisen. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

Mikä on eväste?

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka auttaa internetsivujen ylläpitäjää tunnistamaan sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä.

  

Mihin Lability käyttää keräämäänsä evästetietoa?

Verkkosivuston analysointi, kehittäminen ja mukauttaminen Lability käyttää sivustolla evästeitä tehostaakseen verkkosivustojaan ja -palvelujaan. Lisäksi evästeiden avulla sivusto muistaa siellä vierailleen käyttäjän, jos hän palaa sivustolle.

Evästetietojen avulla seuraamme verkkosivuston kävijätietoja sekä analysoimme ja kehittämme sitä kävijöitä paremmin palvelevaksi. Käytämme keräämiämme evästetietoja sivustomme kehittämiseen ja käytettävyyden parantamiseen sekä mukautetun sisällön toimittamiseen sekä sisällön optimointiin. 

Sivustollamme on myös käytössä kolmansien osapuolien sivustoanalytiikka- ja raportointijärjestelmiä, joiden avulla analysoimme kävijöiden ja toteutamme raportointia sivuston käytöstä.

Markkinoinnin ja mainonnan ratkaisut

Sivustollamme on käytössä kolmannen osapuolen markkinointi- ja mainontajärjestelmiä, kuten Eloqua ja N.RICH. Näiden järjestelmien evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää kohdennetun mainonnan ja markkinointiviestinnän tuottamiseen. Tällaisessa tapauksessa kerätyt evästetiedot voidaan lähettää kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle käsiteltäviksi. Sivustojemme tietojen kerääminen ja käsitteleminen näiden kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta on tämän sivuston tietosuojakäytännön mukaista.

Lisäksi sivustolla voidaan käyttää yhteistyökumppaneidemme kolmannen osapuolen evästeitä mainonnan kohdentamiseksi.

Miten poistat evästeet käytöstä?

Jos et halua, että tietokoneellesi tallennetaan evästeitä, voit estää evästeiden käytön selaimestasi ja/tai poistaa selaimesi tallentamat evästetiedot selaimen asetuksista.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että joidenkin verkkosivustomme palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa sivuston toiminnallisuuteen. 

Kuinka käytämme tietojasi?

Miten käsittelemme tietojasi?

Käytämme tietojasi ainoastaan tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Emme luovuta kerättyjä tietoa Lability Oy:n ulkopuolelle muutoin kuin alla mainituin poikkeuksin. Tietojen käyttöoikeus on vain palveluksessamme olevilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työtehtäviensä suorittamiseksi.

Poikkeuksena edellä mainitusta ovat ne Labilityn luotetut yhteistyökumppanit, jotka ovat olennainen osa Labilityn palvelutuotantoa tai tuotteiden toimitusketjua tai operoivat Labilityn markkinointi-, mainonta- tai analytiikkajärjestelmiä. Näiden kolmannen osapuolen toimijoiden tietojen käsittely on sopimuksin rajattua. Henkilötietojasi ei myydä eikä luovuteta muille ulkopuolisille yrityksille tai organisaatioille kaupallisiin tarkoituksiin. 

Tietoja ei luovuteta Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Tietoja saatetaan luovuttaa viranomaisille tilanteessa, jossa Lability on velvoitettu toimimaan niin lain, asetuksen, toimivaltaisen viranomaisen tai oikeuden päätöksen perusteella.

Käsittely perustuu yhteen tai useampaan ao. kohtaan: 

  1. Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.
  2. Käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä.
  3. Käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.
  4. Käsittely on tarpeen rekisteröidyn tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi
  5. Käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi
  6. Käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Tietoa voidaan säilyttää asiakassuhteen ajan tai kunnes rekisteröity itse pyytää poistoa rekisteristä. Tämänkin jälkeen saatamme käsitellä ja säilyttää tietoa, jos käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän (Lability) lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Tietojen tarkistaminen ja käytön kieltäminen

Sinulla on oikeus tarkastaa mitä tietoja sinusta säilytämme, muuttaa/korjata tietoja sekä halutessasi pyytää tietojen poistamista. Kielto- ja oikaisuasioissa voit olla yhteydessä sähköpostitse Labilityn henkilökuntaan tuki@lability.fi. Sinulla on myös oikeus kieltää tietojesi käyttö suoramarkkinointiin. Muutospyynnöt tai suoramarkkinoinnin eston voit tehdä sähköpostilla tuki@lability.fi.

Linkit kolmansien osapuolien sivustoille

Sivustollamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolien sivustoille. Näillä kolmansien osapuolien sivustoilla on omat tietosuojakäytäntönsä, emmekä ole vastuussa näiden linkitettyjen sivujen sisällöstä ja toiminnasta millään tavalla.

Yhteydenotot

Tietosuojaan liittyvissä tiedusteluissa pyydämme sinua ottamaan yhteyttä sähköpostitse Labilityn henkilökuntaan tuki@lability.fi.